SUNYOL, EL PRESIDENT AFUSELLAT

06/08/2020

Un 6 d’agost, el feixisme espanyol va matar a Josep Sunyol i Garriga, president del FC Barcelona entre el 1935 i el 1936, quan fou assassinat.

Sunyol era hereu d’una família catalanista i benestant, que tot i poder-se dedicar a l’empresa familiar va preferir encarar-se cap a la política, esport i cultura contradient el seu origen i posició social.

Esdevé soci del Barça poc després de la clausura del Camp de les Corts per la xiulada a l’himne espanyol i exili de Joan Gamper. S’afilià a ERC a l’inici del partit i esdevé proper al President Macià. D’ell va treure la importància d’educar al jovent a través de l’esport.

Va fundar el diari La Rambla, sota el lema d’esport i ciutadania. Seguint aquest esperit, per arribar a la ciutadania va presidir la FCF i poc després els socis van demanar que fos president del Barça, i hi va accedir mentre també era diputat a les corts per ERC.

Va anar a visitar a les companyies catalanes, amb molts socis del Barça entre les seves files, que combatien al front de Madrid. Allà fou emboscat per tropes feixistes i afusellat.

Glòria i honor a les nostres llegendes.