COMUNICAT PENYA ALMOGÀVERS

Avui la LIGA DE FÚTBOL PROFESIONAL (LFP) ha emès un comunicat acusant la PENYA ALMOGÀVERS de cantar "Cristiano es un borracho" en el partit Barça-Llevant el passat 15 de febrer.

Davant de la denúncia de la LIGA DE FÚTBOL PROFESIONAL cap a la nostra entitat, des de la PENYA ALMOGÀVERS volem manifestar:

- Estem sorpresos que la LFP denunciï un càntic d’aquestes característiques, en comparació amb altres càntics i insults que se senten a altres camps de futbol, molt més greus, i que fomenten el racisme, l’homofòbia, el sexisme o l’anticatalanisme, amb total impunitat i que no són ni denunciats ni castigats.

- Encara estem més sorpresos que s’atribueixin aquests càntics a la Penya Almogàvers. - La Penya Almogàvers com a grup no va iniciar el càntic en contra de Cristiano Ronaldo, perquè és totalment antagònic al nostre tarannà.

- Els 25 anys d’història de la Penya Almogàvers ens avalen com a grup d’animació que anima l’equip sempre des d’una vessant practicant de la no violència i de la defensa dels valors de barcelonisme i el catalanisme.

- L'any 1994 la Penya Almogàvers va ser premiada com a millor afició en el marc dels “IV Premios Nacionales Juego Limpio”, organitzats pel Consejo Superior de Deportes, Federacion Española de Futbol, Liga de Futbol Profesional i l’Asociacion de Futbolistas españoles.

- La Penya Almogàvers utilitza el català com a llengua vehicular entre els seus membres, a les xarxes socials i a l’hora d’animar l’equip.

- La denúncia parla de 200 membres de la Penya Almogàvers. Ja ens agradaria tenir 200 socis al Gol Sud cada partit, per poder animar de valent a l’equip.

- El Gol Sud és l’únic punt d’animació que hi ha actualment a l’estadi i s’hi reuneixen membres de diferents grups d’animació, penyes barcelonistes, i sobretot gent externa als grups.

- La denúncia i acusació de la LFP cap a la nostra entitat, demostra la ignorància que té la LFP com estament sobre la realitat del Gol Sud del Camp Nou i especialment sobre la nostra penya.

Visca el Barça i Visca Catalunya!
 Penya Almogàvers Grup d’animació del FC Barcelona
 Barcelona, 17 de febrer de 2015