10 i 11 de Setembre.

Actes dia deu de Setembre  (a títol informatiu).
Com és habitual, Òmnium Alt Empordà organitza el proper 10 de setembre, la Marxa de Torxes que recorre els carrers de Figueres per reclamar la dignitat nacional i el dret a decidir de Catalunya.  La nit començarà amb una botifarrada popular a l'aparcament del Castell de Sant Ferran a 2/4 de 10 de la nit; tot seguit es procedirà a la ja tradicional encesa de torxes i s'iniciarà la Marxa pels carrers de Figueres fins a la plaça de l'Ajuntament on el periodista Francesc Cruanyes llegirà el manifest. 
Tot seguit hi haurà actuacions musicals. (com ha penya no hi participem, simplement a títol informatiu).

Actes de l’Onze de Setembre (amb participació activa).
*Entre les 08:00 i les 09:30 hores, trobada a la plaça Vila d’Ordis de Figueres (entre el merkalzados i Unió de Pagesos), per començar a muntar l’infraestructura dels actes.
 *A les 09:45 hores, acte institucional organitzat per Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Figueres en el monument a la llibertat dels pobles, Avinguda Salvador Dalí (just davant de la Guàrdia Urbana de Figueres).
Com a penya hi participarem amb una ofrena floral, obert a tothom, quant més gent de la Penya siguem millor.

*Al llarg de tot el matí, a la Plaça Vila d’Ordis de Figueres (TRAM 673):
-Parada de la Penya Almogàvers.
-Parada dels Castellers de Castelló.
-Inflables per la mainada.
-Tallers de castellers.
-Àpats populars (que cadascú porti les seves taules i cadires, al lloc hi haurà diferents punts de restauració, també hi ha l’opció de portar el dinar de casa).
-Punt de música per seguir la retransmissió de la VIA CATALANA, i els diferents programes especials que es faran arran de la diada.
Acte gestionat per la penya, agraírem la col·laboració desinteressada dels socis.
 
-A les 15:00 hores, tallaran la circulació de vehicles a la VIA CATALANA, per tant tothom haurà de tenir la previsió suficient per tal de desplaçar-se fins al seu tram amb garanties.
-A partir de les 16:00 hores, màxima atenció als responsables de Tram, per començar a col·locar-se.
-17:14 hores, inici de la VIA CATALANA, s’ha d’aguantar fins a les 18:00 hores. (a cada tram hi haurà un fotògraf  per fer la gygafoto, si a les 18:00 hores no ha acabat, s’ha d’aguantar al lloc fins que acabi),(les avionetes no marquen ni l’inici ni el final de res).
-Un cop finalitzada, tothom que ho vulgui es pot quedar a la plaça per ajudar a desmuntar, i un cop tot enllestit a la Rambla de Figueres hi ha un punt de trobada on hi haurà actuacions de sardanes, parlaments, pantalles gegants amb les imatges de Figueres i un concert de fi de festa.
 
QUE ÉS LA GYGAFOTO.
La Via Catalana està composada per 800 trams, a cada tram hi ha un fotògraf i un ajudant de fotògraf.
Aquests ja han rebut la formació pertinent hi seran visibles amb distintius.
Un cop s’inicií la VIA CATALANA, el fotògraf de cada tram fotografiarà el seu tram.
Posteriorment es farà una maquetatge de totes les fotografies, i des d’una aplicació semblant al Google Maps – Street View, es podrà fer tot el recorregut de 400 quilòmetres de la VIA CATALANA des d’un ordinador, mòbil o tauleta,  tothom s’hi veurà per la resta de la vida.
A part serà la proba gràfica més potent per poder certificar l’èxit de la VIA CATALANA.
 
Recordem que la penya participa en aquests actes, ja que la majoria de membres de la mateixa participen a la VIA CATALANA, i hem cregut que era una manera de donar un servei més als socis i simpatitzants. Aquest fet no implica que com ha Penya tinguem un posicionament polític al respecte, ja que la nostra prioritat continua sent ser un punt de trobada de diferents sensibilitats que tinguin en comú el seu amor al nostre club, al nostre país i com no a l’Empordà.

La penya participa a tots aquests actes de forma desinteressada i sense cap mena d'ànim de lucre.